15:45 The Link Quartet

Actief sinds 1993, heeft het Piacenza-kwartet zich internationaal gemanifesteerd als een referentiepunt voor Hammond-geluid dankzij een explosieve mix van funk, rock en soul geïnterpreteerd op een unieke, moderne en originele manier.


De band, die naast studio-activiteiten ook een indrukwekkende reeks concerten over de hele wereld heeft ondersteund, heeft prestigieuze podia betreden zoals de GO! Lleida '60 Festival in Spanje, de 100 Club in Londen, de Our Way of Thinking in Chicago, de Au-go-go Club in Los Angeles, het Sziget Festival in Boedapest, de Hammond Explosion in Parijs,

Ze deelden het podium  met groepen zoals Manu Chao, Sharon Jones & The Dap-Kings, Charles Bradley, James Taylor Quartet, Brian Auger's Oblivion Express, Downliners Sect, Chocolate Watch Band en Bonniwell Music Machine.

De samenwerking met prestigieuze labels zoals Acid Jazz (VK), Record Kicks (ITA), Hammondbeat (VS), Soundflat (GER), P-Vine (JPN), Pirata Area (ITA) en vele anderen hebben het Link Quartet laten werken met talloze Italiaanse en buitenlandse artiesten, die hun geluid voortdurend opnieuw uitvinden, met het oog op de toekomst en nauw verankerd in de lange en prestigieuze traditie van het Hammond-orgel. Na de promotietour van het album "Minimal Animal" dat de groep weer door Europa bracht, besloot het Link Quartet zijn vijfentwintigste verjaardag te vieren door zijn beste nummers live in de studio op te nemen tijdens een open driedaags evenement aan het publiek, gehouden in de opnamestudio van Tanzan Music. Het resultaat is Secret Sessions, een nieuw live-album dat het beste uit de carrière van de band samenbrengt en dat alle energie en energie van de live-uitvoeringen op schijf herstelt. Van "Beat.it" tot "Minimal Animal" via "Italian Playboys", "4", "Fast Girl & Sexy Cars" en "Four Easy Pieces", de groep stoft de klassiekers van zijn carrière af en biedt de luisteraar een nieuw perspectief op je geluid. De LP-editie werd uitgebracht op 31 mei 2019 voor de Engelse Spinout Nuggets in een beperkte en genummerde editie van 300 exemplaren samen met de digitale editie voor Tanzan Music en de video's opgenomen tijdens de uitvoeringen.

Line-up:

Paolo Apollo Negri: Hammond Organ

Renzo Bassi: Bass

Marco Murtas: Guitar

Andrea Corti: Drums

Silvia Molinari: Vocals

linkquartet-2019-1.jpg