top of page
14:00 Harlem Lake

Rauwe americana met hedendaagse bluesrock: Harlem Lake is de winnaar van de European Blues Challenge en herleeft de jaren 70 blues.

Niet vaak blaast een nederlandse band volledige een zaal of festival weg, maar Harlem Lake heeft daar toch een flink cv van opgebouwd. Het vijftal maakt indruk op Europese blues festivals met hun energieke show die je doet terugverlangen

naar de jaren 60 en 70 en toch aanvoelt alsof je het nog niet eerder hebt gehoord.

Regelmatig bewijst Harlem Lake dat goede bluesmuziek niet alleen te vinden is in de VS en Engeland, maar dat ook onze eigen bodem dat te bieden heeft. De bandnaam refereert toepasselijk naar hun thuisbasis: de Haarlemmermeerpolder.

Hun eigenzinnige polderblues nam de band al mee over de grenzen, met als hoogtepunt het winnen van de European Blues Challenge in Zweden.

De festivalzomer van 2022 verwelkomde de nieuwe winnaar en Harlem Lake tourt vrolijk van Noorwegen naar Portugal.

Onder meer Robert Cray en Walter Trout waren onder de indruk van de band, Trout nodigde hen zelfs uit als voorprogramma in Nederland (2021) en bij wederzien op Swing Wespelaar 2022 speelde Sonny Ray, gitarist van Harlem Lake, mee tijdens Trouts show.

De heren en dame vinden inspiratie voor hun songwriting in Amerikaanse bands als Tedeschi Trucks Band en Joe Cocker's 'Mad Dogs & Englishmen', na het bestuderen van de bluesmeesters.

De debuutplaat ''A Fool's Paradise vol. 1'' werd goed ontvangen en laat verfrissende songwriting zien.

Ondertussen staan de energieke liveshows van de band bol van treffend gitaar- en orgelwerk van Sonny Ray en Dave Warmerdam, ondersteund door de strakke maar jammende ritmesectie bestaande uit Kjelt Ostendorf en Benjamin Torbijn. De vier mannen begeleiden hun zangeres, Janne Timmer, die met haar soulvolle maar krachtige stem ontroert en intrigeert.

Line-up:

Dave Warmerdam: Toetsen

Janne Timmer: Zang

Sonny Ray van den berg: Gitaar

Kjelt Ostendorf: Bas

Benjamin Torbijn: Drum

JBH_20220503_0218-2048x1365.jpg
bottom of page